Vakantie in huis dankzij Wereldkaarten.nl

Wereldkaarten op reislustig

Ik reis graag. Het feit dat dit een reisblog is, verklapt dat waarschijnlijk wel al een beetje ;-). En bij dat reizen hoort heel wat dromen. Dromen van nieuwe bestemmingen en ontmoetingen. Dromen van nieuwe verhalen. Dromen van nieuwe ervaringen.

Niets is leuker om die droom uiteindelijk in realiteit te brengen, om dat vliegticket vast te hebben, je bagage te maken, die plekken te zien waar je zoveel over gelezen hebt en die je nu zelf kan ervaren. En om die rode pin op mijn kurkwereldkaart van wereldkaarten.nl te veranderen naar een groene.

Wereldkaarten.nl is niet alleen gespecialiseerd in decoratieve wereldkaarten, maar biedt ook stedenkaarten en landkaarten, in alle vormen, stijlen en maten, en in heel wat verschillende materialen, van aluminuium en hout tot een ouderwetse schoolplaat of zelfs behang.

Ik mocht 2 kaarten kiezen, wat gezien mijn verhuis eigenlijk wel goed uitkwam. Ik wist meteen waar ik mijn nieuwe aanwinsten zou hangen. De bestelling was snel geplaatst, en binnen enkele dagen werden de kaarten netjes geleverd, in een stevige verpakking.

Krassen maar

De kraswereldkaart heeft een plekje gekregen in mijn bureau. De kwaliteit van de kaart is stevig, en met wat punaises hing hij al snel aan de muur. Voor de een of andere bizarre moet ik nog krassen. Misschien omdat ik hem zo ook al mooi vind. Of misschien omdat ik het idee wil behouden dat de hele wereld nog voor me open ligt. Enfin, zet zal er wel eens van komen, maar voorlopig houd ik hem gewoon zo.

Kurk vs Muren: 1-0

Als tweede kaart koos ik een wereldkaart uit kurk, die je kunt gebruiken als prikbord. Deze zou een plaatsje krijgen in mijn slaapkamer. Op de kaart kan je met rode en groene pins aanduiden waar je al geweest bent, en welke bestemmingen je nog wil ontdekken. Het leek me wel leuk om de kaart ook met persoonlijke foto’s te versieren.

Ook deze kaart is van goede kwaliteit, niet te dik maar toch stevig. Hij wordt opgerold verzonden, dus je moet hem enkele dagen uitgerold laten liggen om de “krul” eruit te halen. Er zitten enkele nageltjes en prikbord pins mee in de verpakking.

Helaas gaat kurk niet zo goed samen met mijn muren. Mijn huis is meer dan 100 jaar oud, en toen ik de kaart wou bevestigen met de nageltjes kwam er meteen ook plaaster naar beneden.

Dan maar proberen met stevige, dubbelzijdige plakband waar je zelfs spiegels aan muren mee kan hangen.Aanvankelijk leek het te lukken (hoera! zie ook de foto’s!), maar de midden in de nacht is de kaart naar beneden gevallen (heb ik even een schrik opgedaan!), en hij blijft er telkens afvallen. De plakband hangt nog op de muur, maar de kurk wil er niet aan hechten.

Dus nu ben ik nog op zoek naar een andere creatieve oplossing. Iemand een idee?
Of misschien bestel ik gewoon een nieuwe wereldkaart op canvas of een poster. Keuze is er sowieso genoeg!

Disclaimer: ik heb van wereldkaarten.nl 2 kaarten gekregen in ruil voor een blogbericht op reislustig.be. Deze sponsoring heeft geen enkele invloed op mijn beoordeling van wereldkaarten.nl of de gesponsorde kaarten.

Total
0
Shares
Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Related Posts