Top

Het hoort bij verre vluchten zoals erwtjes bij worteltjes: de soms lange transfertijden. 2 uur wachten voor een volgende vlucht is nog vrij vlot te overbruggen, maar wat doe je als je 4 uur of meer door te worstelen hebt?
In deze blogpost geef je alvast enkele tips die een lange transfertijd doen voorbijvliegen (inclusief flauwe woordspeling):

Tip 1 :: Taxfree shoppen

In de meeste terminals zijn er wel een aantal winkeltjes waar je doorheen kan gaan (en die hopelijk ook open zijn op het moment dat je er bent). Ook al ben je niet van plan iets speciaal te kopen, het kan erg leuk zijn om door vreemde tijdschriften te bladeren, nieuwe boeken te ontdekken, wat te experimenteren met make-up (voor de dames dan) of kleding te passen om zo de tijd wat sneller vooruit te doen gaan.

Tip 2 :: De lokale keuken proeven

Het eten op luchthavens is vaak duurder dan elders, maar het is wel een leuke manier om kennis te maken met lokale gerechten en culinaire specialiteiten, zelfs al ben je er maar even. Ik vind het altijd fijn om vreemde dingen te proeven, al vermijd ik – als ik nog een vlucht voor de boeg heb – vettig eten. Kwestie van zonder te veel spijsverteringsproblemen op de volgende bestemming te geraken…

Tip 3 :: Op korte city trip

Moet je erg lang wachten voor je volgende vlucht? Waarom dan van de nood geen deugd maken en op korte city trip gaan? Sommige vliegvelden liggen niet zo ver van het centrum van de stad waar ze bijhoren. Als je dan een transfer van 8 of 10 uur hebt, heb je al snel 4 tot 5 uur om de stad te verkennen. Sommige vliegvelden bieden zelfs de optie voor een korte tour of een bezoek aan één van de lokale bezienswaardigheden. Houd er wel rekening mee dat je soms een visum nodig hebt om buiten het vliegveld te mogen. En let er uiteraard ook op dat je op tijd weer terug bent om opnieuw in te checken en door de douane te gaan. Het zou jammer zijn, mocht je uiteindelijk je vlucht missen…

Tip 4 :: Sport

Stramme spieren en pijnlijke benen van het lange stilzitten? Op sommige vliegvelden worden speciale sportgelegenheden of yogaruimten aangeboden, zodat je tussen je vluchten door even kan sporten. Je kan ook zelf je yogamatje meebrengen (het mag meestal wel mee in de handbagage) om in een rustig hoekje van het vliegveld wat oefeningen te doen. Of maak een ontspannen wandeling doorheen de terminal.

Tip 5 :: Btrfly

Dankzij de gratis app btrfly (ook wel “Tinder for Airports” genoemd) kan je kijken wie net als jij enkele uren te doden heeft op dezelfde luchthaven, en afspreken voor een shopping tocht langs taxfree winkels. Of waarom samen niet iets eten of drinken in één van de restaurants of bars?
Misschien vind je wel iemand die dezelfde richting als jij uitmoet, dan heb je ook meteen een flight buddy, altijd handig bij onvoorziene omstandigheden.
btrfly is zowel voor iPhone (iPad) als Android beschikbaar.

Tip 6 :: En dan zijn er natuurlijk ook nog…

Natuurlijk kan je het wachten ook op heel eenvoudige manieren doorbrengen. Misschien kan je eindelijk eens starten aan dat boek dat al zolang op je nachttafel ligt, of luisteren naar een podcast, of een film of serie bekijken. Of misschien kan je van de WiFi op de luchthaven gebruik maken om even naar huis of andere dierbaren te Skypen. Natuurlijk kan je ook op zoek gaan naar een lekkere stoel of bank om daar even wat slaap in te halen en een dutje te doen.

Hoe overleef jij een lange transfer? Heb jij nog speciale tips?

Pin dit bericht voor later

tips voor lange transfer

 

In dit bericht zitten affiliatelinks verwerkt. Koop je iets via die links, dan krijg ik een kleine commissie. Dit heeft geen enkele invloed op de prijs voor jou als koper, maar steunt mij wat bij het onderhoud van de site :-). Dank je wel!

Hi! Ik ben Marie-Lise en hou van reizen, fotografie, lekker eten en geschiedenis. Met Reislustig.be wil ik je graag inspireren voor jouw volgende avontuur, ver of dichtbij. Volg me ook op Facebook, Instagram en Pinterest!

Comments:

 • 21 november 2017

  Ik vind dit meestal niet zo erg hoor, valt altijd wel fijn taxfree te shoppen of ergens wat te eten! Maar kan me wel inbeelden dat je op je terugreis zo snel mogelijk weer naar huis wilt 😀

  reply...
 • 21 november 2017

  Nog nooit van die app gehoord, wat grappig zeg. Ik vermaak me altijd prima met mijn e-book, beetje vliegtuigen kijken, koffie drinken en mensen kijken haha 🙂

  reply...
 • Krystle

  21 november 2017

  Ik kom eigenlijk nooit op een vliegveld, maar dat shoppen zou ik dan zeker gaan doen!

  reply...
 • 21 november 2017

  Absoluut tax free shoppen! Haha! En anders gewoon laptop uit de tas en aan het werk

  reply...
 • 21 november 2017

  Ik denk dat ik veel zou gaan lezen. Maar eerst lekker shoppen natuurlijk.

  reply...
 • 21 november 2017

  Die app is superleuk! Ik download meestal een aantal films of series en ga dan bingewatchen met een zak chips, haha!

  reply...
 • 21 november 2017

  heel handig dit!
  ik ga binnenkort op reis en heb ook te maken met wat wachttijd in de transfer dus ik onthoud deze

  liefs
  Karlien

  reply...
 • 21 november 2017

  Gelukkig heb ik lange vluchten nooit meegemaakt. We zijn nu nog niet verder dan Turkije gegaan

  reply...
 • 23 november 2017

  Ik hoop stiekem altijd dat ik genoeg tijd heb om ook even de stad in te gaan, maar meestal is de tijd daar te kort voor. Dus ik ga meestal even shoppen en koffie of een borrel drinken

  reply...
 • 1 december 2017

  shoppen, eten if dutje doen kom ik de dag wel door ?

  reply...
 • 1 december 2017

  ‘Tinder for airports?’ Ik vind het briljant gevonden 😉 Als het dan om te shoppen is hè, hahaha. Ik vind het eten inderdaad vaak te duur en eigenlijk zie ik weinig kwaliteit terug voor die prijs. Ook lijkt het altijd meer fastfood dan echt ‘local’ te zijn. Maar dat is mijn ervaring. Wel goede tips trouwens. Met een klein kind probeer ik dit soort wachttijden echt te vermijden.

  reply...
 • 1 december 2017

  Voor mij is die tijd vaak veel te kort. Ik ben altijd nog druk aan het shoppen en burger kingen als ik hoor dat we moeten boarden…

  reply...
 • 1 december 2017

  Wat leuk die app! Had er nog nooit van gehoord. Nou ik ga vaak voor het tax free shoppen.

  reply...
 • 1 december 2017

  Dat wachten duurt altijd lang he. Ik duik meestal een leuke tent in voor een drankje en hapje of liet in Thailand mijn voeten masseren. Heerlijk!

  reply...
 • 1 december 2017

  Ik ben van plan om komend jaar mijn familie in Perth te gaan bezoeken en ik moet tijdens die reis ook overstappen. Dat zal voor mij de eerste keer worden dat ik een lange reis ga maken, dus deze tips komen goed van pas 😉

  reply...
 • 1 december 2017

  kijk eindelijk een blog post waar je echt iets aan hebt!
  ik heb nooit geweten dat sommige vliegvelden ruimtes hebben om te sporten!
  ik vlieg altijd in sportkleding, helemaal met langere vluchten dus ik ben er helemaal klaar voor

  reply...
 • 3 december 2017

  Op onze reis naar Nieuw Zeeland hadden we een hele lange transfer. Maar door vertraging moesten we ineens nog gaan haasten. Vond ik stiekem niet zo erg haha.

  reply...
 • 3 december 2017

  Over het algemeen koop ik veel magazines, ga ik shoppen en eten. Bij veel vliegvelden mag je bij plotselinge vertraging of iets niet eens van vliegveld af, dus dan dat maar

  reply...
 • Rein Van Keer

  29 april 2019

  Bij sommige airlines kan je een dagpas voor de lounge kopen in de luchthaven. Meestal is dat niet te duur vooral als je weet dat eten en drinken dan gratis zijn. Je zit er ook veel gezelliger dan op een bankje in de publieke ruimtes. Wie nog wil werken of zijn reis verder plannen kan gebruik maken van rustige werktafels.

  reply...

post a comment