Review: Travels with My Father van Jack Whitehall

Komiek Jack Whitehall reist met zijn 77-jarige vader door Thailand, Cambodja en Vietnam, waar clichés en dolle avonturen wachten. Lees hier mijn review 🙂

Ik was de laatste week van 2017 geveld door een stevige virale infectie op de luchtwegen. Gelukkig hebben die dagen van miserabel gekuch, gesnuit, gehoest en rug- en spierpijn ook 1 voordeel: verplichte rust, gekluisterd aan de zetel onder een hoop dekentjes en met Netflix als enige troost.

Naast het bekijken van heel wat films (Guardians of the Galaxy is eigenlijk best leuk!), was er ook tijd voor docu’s en reisverhalen, waaronder Travels with My Father.
De Britse komiek Jack Whitehall is nooit op gap year geweest. Hij wil zijn schade inhalen en maakt een reis van 5 weken doorheen Thailand, Cambodja en Vietnam, met als reiscompagnon… zijn 77-jarige vader. Die is – oh verrassing – niet bijzonder avontuurlijk aangelegd, en reist zelfs helemaal niet graag. De ideale set-up voor enkele vis-uit-het-water-momenten en cultuurshocks.

Luchtig en snel verteerbaar

In totaal telt de serie 6 afleveringen van telkens om en bij de 30 minuten. Luchtig en snel verteerbaar dus. En zo is Travels with My Father ook opgevat. Er wordt gefocust op enkele minder bekende aspecten van de diverse bestemmingen, zoals voetbal in een drijvend dorp in Thailand, de bamboetrein in Cambodja (die ik eigenlijk ook wel eens zou willen nemen), of een winkel in Hanoi waar je papieren spullen kan kopen om dan ter ere van overleden familieleden te verbranden.
Heel even komt ook de horror van de Rode Khmer in Cambodja aan bod, en het topic over ratten die mijnen helpen lokaliseren vond ik ook interessant, maar in het algemeen blijft het allemaal erg oppervlakkig.

Mijn grootste punt van kritiek is echter dat de serie zo overduidelijk “gescript” is. Er zitten veel te weinig spontane reacties en momenten in, waardoor vader en zoon vooral in een cliché rol vervallen, en het “echte” en “doorleefde” van de reis verdwijnt.

Travels with My Father

Honger

Raad ik Travels with My Father aan? Als je al in Thailand, Cambodja of Vietnam geweest bent, is het fijn om sommige plekken terug te zien. De soms originele insteken en onderwerpen zorgen voor leuke en zelfs verrassende televisie. Maar je moet er niet speciaal een abonnement bij Netflix voor nemen (al kan je dat wel doen voor Stranger Things, en dan is deze reeks als extraatje mooi meegenomen 😉 ). De serie is leuk tijdverdrijf, prima voor een natte, koude winteravond, maar ik blijf wat op mijn honger zitten. Het had beter gekund. Of toch alvast een pak spontaner.

Heb jij de reeks gezien? Zo ja, wat vond jij ervan?

Meer reisdocumentaires op Bol.com

In dit bericht zitten affiliatelinks verwerkt. Koop je iets via die links, dan krijg ik een kleine commissie. Dit heeft geen enkele invloed op de prijs voor jou als koper, maar steunt mij wat bij het onderhoud van de site :-). Dank je wel!

Total
0
Shares
24 comments
  1. Aii, zo ziek zijn is nooit leuk. Ja, het geeft je wel meer tijd voor andere dingen dan, haha. Hmm, ik denk dat dit niet echt iets voor mij is. Doe mij maar gewoon een spannende serie 😉

  2. Hier nog geen Netflix, maar deze serie lijkt me ideaal als je ziek thuis zit en ook zoals je zegt ‘er zelf ben geweest’. Dan kijk je naar de plaatjes en maakt het niet uit als t programma wat minder is.

  3. Niet gezien en ik denk dat ik de reeks nu ook niet ga kijken. Ik hou niet zo van gescript.
    En ik ben op die plaatsen ook nog niet geweest, dus herkenning zit er voor me ook niet in…

  4. Nee ik heb het niet gezien en je review maakt het ook geen echte aanbeveling. Ik hou niet zo van het gemaakte, dus denk dat ik hem maar oversla 😉

  5. Nee ik ken de serie niet maar bedankt voor de tip. Ik ben verliefd op Thailand en ik wil ook graag een x naar Cambodja en Vietnam! Jammer dat de serie voor jou tegenviel!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Related Posts