Top

Ik was de laatste week van 2017 geveld door een stevige virale infectie op de luchtwegen. Gelukkig hebben die dagen van miserabel gekuch, gesnuit, gehoest en rug- en spierpijn ook 1 voordeel: verplichte rust, gekluisterd aan de zetel onder een hoop dekentjes en met Netflix als enige troost.

Naast het bekijken van heel wat films (Guardians of the Galaxy is eigenlijk best leuk!), was er ook tijd voor docu’s en reisverhalen, waaronder Travels with My Father.
De Britse komiek Jack Whitehall is nooit op gap year geweest. Hij wil zijn schade inhalen en maakt een reis van 5 weken doorheen Thailand, Cambodja en Vietnam, met als reiscompagnon… zijn 77-jarige vader. Die is – oh verrassing – niet bijzonder avontuurlijk aangelegd, en reist zelfs helemaal niet graag. De ideale set-up voor enkele vis-uit-het-water-momenten en cultuurshocks.

Luchtig en snel verteerbaar

In totaal telt de serie 6 afleveringen van telkens om en bij de 30 minuten. Luchtig en snel verteerbaar dus. En zo is Travels with My Father ook opgevat. Er wordt gefocust op enkele minder bekende aspecten van de diverse bestemmingen, zoals voetbal in een drijvend dorp in Thailand, de bamboetrein in Cambodja (die ik eigenlijk ook wel eens zou willen nemen), of een winkel in Hanoi waar je papieren spullen kan kopen om dan ter ere van overleden familieleden te verbranden.
Heel even komt ook de horror van de Rode Khmer in Cambodja aan bod, en het topic over ratten die mijnen helpen lokaliseren vond ik ook interessant, maar in het algemeen blijft het allemaal erg oppervlakkig.

Mijn grootste punt van kritiek is echter dat de serie zo overduidelijk “gescript” is. Er zitten veel te weinig spontane reacties en momenten in, waardoor vader en zoon vooral in een cliché rol vervallen, en het “echte” en “doorleefde” van de reis verdwijnt.

Travels with My Father

Honger

Raad ik Travels with My Father aan? Als je al in Thailand, Cambodja of Vietnam geweest bent, is het fijn om sommige plekken terug te zien. De soms originele insteken en onderwerpen zorgen voor leuke en zelfs verrassende televisie. Maar je moet er niet speciaal een abonnement bij Netflix voor nemen (al kan je dat wel doen voor Stranger Things, en dan is deze reeks als extraatje mooi meegenomen 😉 ). De serie is leuk tijdverdrijf, prima voor een natte, koude winteravond, maar ik blijf wat op mijn honger zitten. Het had beter gekund. Of toch alvast een pak spontaner.

Heb jij de reeks gezien? Zo ja, wat vond jij ervan?

Meer reisdocumentaires op Bol.com

In dit bericht zitten affiliatelinks verwerkt. Koop je iets via die links, dan krijg ik een kleine commissie. Dit heeft geen enkele invloed op de prijs voor jou als koper, maar steunt mij wat bij het onderhoud van de site :-). Dank je wel!

Hi! Ik ben Marie-Lise en hou van reizen, fotografie, lekker eten en geschiedenis. Met Reislustig.be wil ik je graag inspireren voor jouw volgende avontuur, ver of dichtbij. Volg me ook op Facebook, Instagram en Pinterest!

Comments:

 • 5 januari 2018

  Aii, zo ziek zijn is nooit leuk. Ja, het geeft je wel meer tijd voor andere dingen dan, haha. Hmm, ik denk dat dit niet echt iets voor mij is. Doe mij maar gewoon een spannende serie 😉

  reply...
 • 5 januari 2018

  Hier nog geen Netflix, maar deze serie lijkt me ideaal als je ziek thuis zit en ook zoals je zegt ‘er zelf ben geweest’. Dan kijk je naar de plaatjes en maakt het niet uit als t programma wat minder is.

  reply...
 • Manon

  5 januari 2018

  Ik weet niet of het wat voor mij is maar kan altijd proberen te kijken natuurlijk!

  reply...
 • 5 januari 2018

  Jammer dat je zo duidelijk kunt zien dat het gescript is. Want verder klinkt het heel leuk.

  reply...
 • 5 januari 2018

  Ik vind reisdocqu’s altijd wel tof. Maar ik vergeet ze altijd! Bedankt voor de tip, wie weet…

  reply...
 • 5 januari 2018

  Niet gezien en ik denk dat ik de reeks nu ook niet ga kijken. Ik hou niet zo van gescript.
  En ik ben op die plaatsen ook nog niet geweest, dus herkenning zit er voor me ook niet in…

  reply...
 • 5 januari 2018

  Gelukkig ben je weer beter. Wel eens lekker om heerlijk Netflix te kunnen kijken, ik ben net begonnen aan the sinner. ben heel benieuwd.

  reply...
 • 5 januari 2018

  Goede tip! iK zoek nog nieuwe series. Deze klinkt erg leuk! Ik ga hem eens bekijken.

  reply...
 • Ingrid

  5 januari 2018

  Sinds kort ook aan Netflix. Bedankt voor de tips. Ga ze onthouden

  reply...
 • 5 januari 2018

  Ik heb deze serie nog niet gezien en eigenlijk spreekt het me niet zo aan, hoewel het een mooi verhaal lijkt.

  reply...
 • 5 januari 2018

  Ik denk dat ik dit niet echt wat voor mij is. Ik ben niet het type voor een spannende serie. Maar dat betekent niet per se dat ik niet zal kijken

  reply...
 • 5 januari 2018

  Ohh die ken ik nog niet. Klinkt wel eg interessant!

  reply...
 • 6 januari 2018

  nice and wonderful info..
  thank you …dear

  reply...
 • 6 januari 2018

  Nee ik heb het niet gezien en je review maakt het ook geen echte aanbeveling. Ik hou niet zo van het gemaakte, dus denk dat ik hem maar oversla 😉

  reply...
 • 6 januari 2018

  Nee ik ken de serie niet maar bedankt voor de tip. Ik ben verliefd op Thailand en ik wil ook graag een x naar Cambodja en Vietnam! Jammer dat de serie voor jou tegenviel!

  reply...
 • 7 januari 2018

  Wat waren er veel mensen ziek rond de feestdagen! Vervelend zeg. Deze reeks kende ik nog niet.

  reply...

post a comment