Rondreis Napels, Pompeii, Sorrento, Amalfi, Capri – 9 dagen

Op reis naar Napels, Pompeii, Herculaneum, Capri, Amalfi of Paestum? Dan helpt mijn uitgestippelde rondreis van 9 dagen je alvast op weg 🙂
rondreis Napels Vesuvius Amalfi Capri Pompeii

Mocht ik een checklist hebben voor de ingrediënten van mijn ideale vakantie, dan komt de regio rond Napels wel erg dicht in de buurt: veel geschiedenis en plekken om te bezoeken, winkeltjes, gezellige restaurantjes, lekker eten, prachtige landschappen, water, zon…

Ben je zelf van plan om Napels, Pompeii, Capri, Sorrento of zelfs Paestum te bezoeken? Dan kan mijn rondreis je letterlijk op weg helpen. Bij elke dag vind je een link naar een uitgebreide blogpost.
Deze rondreis was trouwens de basis voor een reisgids die ik voor reisroutes.be geschreven heb. Voor 10 euro kan je de volledige reisgids kopen (72 blz, A4).

Wij hebben voor de rondreis een wagen gehuurd bij Sunny Cars en waren niet alleen tevreden over de wagen zelf, maar vooral ook over de verzekering die je er standaard bijkrijgt. Zo konden we met een extra gevoel van veiligheid de Italiaanse wegen verkennen.

Inhoud

Ik heb voor Reisroutes.be een reisgids geschreven met een volledige rondreis van 9 dagen in de Baai van Napels. Je ontdekt Napels, de Amalfitaanse kust en Pompeii via een volledig uitgewerkte autoroute die je langs bekende maar ook minder bekende plekken van deze prachtige streek brengt. Voor slechts 10 euro is de digitale reisgids van jou :)! Kopen kan hier!

Dag 1 – Solfatara

Dag 1 van onze rondreis hebben we door het lange wachten op de huurwagen en de slechte Italiaanse bewegwijzering serieus moeten kortwieken. Oorspronkelijk stond ook de archeologische site van Cuma op het programma, maar door wegenwerken onderweg en de absolute afwezigheid van omleidingsbordjes (ik lach sindsdien nooit meer met onze Belgische omleidingsmarkeringen) hebben we deze dag enkel de supervulkaan Solfatara kunnen bezoeken. Deze plek is echter zo bijzonder dat we er toch een geslaagde dag opzitten hebben.

 • Route van de dag: luchthaven Napels > verloren gereden op weg naar Cuma > Solfatara > Pozzuoli
 • Afstand van de dag:  42 km (ook rekening gehouden met het verloren-gerij)
 • Overnachting in Pozzuoli, in het Mini Hotel. Ruime kamer, eenvoudig ontbijt, en wat een uitzicht over de baai!
Dag 2 – Herculaneum & Vesuvius

Dag 2 van de rondreis in Napels en omgeving starten we ‘s ochtends met een rondleiding in Herculaneum, veel compacter dan Pompeii en in het algemeen ook beter bewaard. In de namiddag zoeken we de grenzen op van onze Fiat 500-huurwagen wanneer we de Vesuvius oprijden. De laatste kilometer tot de krater doen we te voet. Vooral voor het geweldige uitzicht over de Golf van Napels is de klim de moeite. We eindigen de dag in Sorrento, onze uitvalsbasis voor de komende dagen.

 • Route van de dag: Pozzuoli > Herculaneum > Vesuvius > Sorrento
 • Afstand van de dag: 80 km
 • Overnachting in Sorrento, in Hotel Florida. Rustige kamer met citroenbomen voor de deur, vriendelijke bediening, best wel ok ontbijt, én parking!
 

Dag 3 – Pompeii

Vanuit Sorrento nemen we de metro/trein richting Pompeii. De halte (Pompei Scavi) is net aan één van de ingangen. We keren terug in de tijd; de archeologische site van Pompeii is énorm en hoewel sommige delen er erg bedroevend bijliggen en op instorten lijken, zijn er ook al prachtige renovaties uitgevoerd. Speciale tip: probeer te blijven tot valavond, wanneer het meeste volk weg is en de avond valt, samen met een indrukwekkende rust. Bijna magisch.

 • Route van de dag: Sorrento > Pompei Scavi > Sorrento
 • Afstand van de dag: 26 km
 • Opnieuw overnachting in Hotel Florida.
Dag 4 – Capri

Dag 4 van onze rondreis in de baai van Napels is per boot. Het was niet mijn hoogtepunt van de reis, maar ik ben blij dat ik Capri gezien heb. Ooh, het is er allemaal mooi en mondain, maar het is simpelweg mijn ding niet, zoals dat soms gaat.

 • Route van de dag: Sorrento > Capri > Sorrento
 • Opnieuw overnachting in Hotel Florida.
Dag 5 – Rondreis Amalfi

Het plan was om zelf te rijden, maar na de stress van onze rit op de Vesuvius hebben we ons laten rijden. En we hebben er geen moment spijt van gehad. Zo konden we ten volle genieten van de prachtige Amalfikust en de mooie stadjes en vergezichten onderweg.

 • Route van de dag: Sorrento > Positano > Amalfi > Ravello > Sorrento
 • Afstand van de dag: 77 km (minstens 3 uur reistijd!)
 • Laatste overnachting in Hotel Florida.

 

Dag 6 – Paestum

Dag 6 van de rondreis in regio Napels verlaten we Sorrento richting Paestum, waar bij de best bewaarde Griekse tempels te bewonderen zijn. We arriveren na de middag en de site is dan eerder rustig. Sowieso erg aangeraden 🙂 !

 • Route van de dag: Sorrento > Paestum
 • Afstand van de dag: 100 km
 • Overnachting in Paestum, in Hotel Royal Paestum. Moderne, maar kleine kamers. Heerlijk ontbijtbuffet.
Dag 7-9 – Napels

We eindigen onze rondreis in Napels zelf, waar we onder meer een bezoek brengen aan het indrukwekkende Archeologische Museum, de kapel van Sansevero, verschillende kastelen en een zonsondergang meemaken vanop het hoogste punt van de stad. Napels is chaotisch, vuil, niet altijd even veilig, maar een stad waar ik sowieso nog naar terugkeer.

 • Route van de dag: Paestum > Napels
 • Afstand van de dag: 114 km
 • Overnachting in Napels, in Carafa Suite. We hebben een kleine studio tot onze beschikking in de dagverdieping. Alles in orde, maar het inbegrepen ontbijt is povertjes en de WiFi werkt niet.

 

Ik heb voor Reisroutes.be een reisgids geschreven met een volledige rondreis van 9 dagen in de Baai van Napels. Je ontdekt Napels, de Amalfitaanse kust en Pompeii via een volledig uitgewerkte autoroute die je langs bekende maar ook minder bekende plekken van deze prachtige streek brengt. Voor slechts 10 euro is de digitale reisgids van jou :)! Kopen kan hier!

Pin dit bericht voor later

rondreis napels - uitgeplande rondreis

In dit bericht zitten affiliatelinks verwerkt. Koop je iets via die links, dan krijg ik een kleine commissie. Dit heeft geen enkele invloed op de prijs voor jou als koper, maar steunt mij wat bij het onderhoud van de site :-). Dank je wel!

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]
Total
0
Shares
47 comments
 1. Wat een mooie trip. Zelf bezocht ik een paar jaar geleden Sorrento en Napels. In tegenstelling tot wat veel mensen over Napels zeggen/vewachten (vies e.d.) vond ik het een leuke stad.

 2. Wat een mooie route lijkt me dit! Ik ben jaren geleden tijdens een studiereis naar Rome ook op de Vesiuvius geweest en in Pompeï. Ik vond het toen super indrukwekkend, maar zou graag eens terug gaan naar dit gebied. Zou sowieso nog wel veel meer van Italië willen zien 🙂

 3. Wat een heerlijke vakantie moet dit zijn geweest. Autorijden in Italië is ook niet zo mijn ding, maar als je op de mooiste plekjes wil komen, ontkom je er niet aan!

 4. Wat een prachtige rondreis heb je gemaakt. Ik lees dat je capri niet echt leuk vond. Maar gelukkig is er altijd wel iets wat minder bij je past sn dat is denk ook gewoon goed. Verder hele toffe foto’s.

 5. Jaren geleden bezocht ik Zuid-Italië ook eens, maar dan in de zomer! Ik geloof dat het de zomer van 2010 was, een hele hete zomer vooral in het zuiden van Italië. Het was niet te houden! Als een geluk ging je in oktober en was het draagbaar qua temperatuur. Ik bezocht onder andere ook Napels, Capri en natuurlijk ook Pompeii!

 6. Heel tof! Heb je nog om een speciale reden gekozen om in oktober te gaan en niet in de zomer? Ik heb ook weleens gekeken naar een roadtrip, maar in de zomer is het wel heel druk en toeristisch lees ik overal, dus dan is de lente of de herfst een beter moment.

  1. Oktober is zo net het einde van het “hoogseizoen”: er is niet zo erg veel volk meer, de temperaturen zijn aangenaam en de meeste zaken zijn nog open. De ideale moment de streek te bezoeken dus 🙂

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Related Posts