Een potje volleybal met de locals: Fietsen in Candirejo

Fietstocht Candirejo Indonesië
[vc_row][vc_column][vc_column_text]Sawadee probeert in zijn (of is het haar?) reizen ook steeds een goed doel op te nemen, of reizigers op de één of andere manier de mogelijkheid te geven om ook met de lokale bevolking in contact te komen, en zo toch wat uit de “toeristenbubbel” te treden.

Wij bezochten met de groep Candirejo, gelegen op een boogscheut (2,5 km om precies te zijn) van de prachtige tempel van Borobudur. Candirejo wordt door de regering ondersteund om zo veel mogelijk “authentiek Javaans” te blijven. Allemaal een beetje dubbel natuurlijk, want wat is de grens tussen “authentiek” en “ideaalbeeld”?

Fietsen in Candirejo

We hebben het dorp verkend op de fiets, tussen de huizen en langs de plantages. Er is een tijd voor een partijtje volleybal met de lokale bevolking (waar iemand van de groep heel pijnlijke verbrande voeten aan overhoudt!) en een streepje muziek. We zien hoe kroepoek (zeer ambachtelijk) gemaakt wordt, en we krijgen een lekker lunchbuffet met traditioneel Javaanse gerechten voorgeschoteld.

Die lunch gaat me steeds bijblijven, want tijdens het genieten van de nasi en ‘satays’ hoorden we voor het eerst over de vernietigende aardbeving in Lombok, waarbij de vrouw van een vriend van reisleider Iwan om het leven kwam. Een harde reality check, dat dit paradijs ook levensgevaarlijk kan zijn…

Fietstocht Candirejo Indonesië

Praktische info voor je bezoek aan Candirejo

  • Candirejo is vrij te bezoeken. Je kan ernaar toe met de taxi, maar er is ook een openbare bus die ernaar toe gaat. Ik kan alleen maar aanraden om er ook een fietstocht en een geleid bezoek met gids te maken. Heb je geen zin om met het stalen ros het dorp te verkennen, dan kan je ook een ritje per paardenkoets maken.
  • Candijero wordt vaak gecombineerd met een bezoek aan het prachtige Borobudur.
  • Wij hebben Candijero bezocht vanuit Yogyakarta en verbleven daar in Hotel Eclipse, erg goed gelegen in de “restaurantjesbuurt” met veel eetgelegenheden in de buurt. Een aanrader? Het Thaïs restaurant net naast het hotel, met gewéldige pad thai!
    Aanvankelijk hadden we een kamer aan de drukke straatkant. Omdat we hier in totaal toch 3 nachten zouden verblijven, hebben we een rustigere kamer gevraagd en gekregen, aan de achterkant van het hotel.
  • Ik heb Candirejo bezocht met Sawadee. Belangrijke opmerking: er is vanaf 2019 een aangepaste reisroute, en ik weet niet zeker of Candirejo nog langer in het programma is opgenomen.

Reisgidsen Indonesië

[/vc_column_text][vc_row_inner][vc_column_inner width=”1/3″][vc_column_text][/vc_column_text][/vc_column_inner][vc_column_inner width=”1/3″][vc_column_text][/vc_column_text][/vc_column_inner][vc_column_inner width=”1/3″][vc_column_text][/vc_column_text][/vc_column_inner][/vc_row_inner][vc_empty_space height=”20px”][vc_column_text]

In dit bericht zitten affiliatelinks verwerkt. Koop je iets via die links, dan krijg ik een kleine commissie. Dit heeft geen enkele invloed op de prijs voor jou als koper, maar steunt mij wat bij het onderhoud van de site :-). Dank je wel!

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]
Total
0
Shares
18 comments
  1. Oh wow wat een prachtige omgeving. Ik hou hier zo van! Voel mij zelf ook altijd een stuk beter als ik in de tropen ben en wil zeker meer lezen over deze prachtige bestemming!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *