Disneyland: de beste en leukste attracties (die niet overkop gaan)

Wat zijn de leukste (en beste) attracties in Disneyland Paris die niet overkop gaan? Lees hier mijn favorieten en ontdek meteen ook enkele tips om de wachtrijen te vermijden!
[vc_row row_type=”row” use_row_as_full_screen_section=”no” type=”grid” angled_section=”no” text_align=”left” background_image_as_pattern=”without_pattern” z_index=””][vc_column][vc_column_text]Disneyland, the happiest place on earth! Tenzij je uren in de rij moet staan wachten voor een attractie waar je dan uiteindelijk toch niet in gaat omdat hij overkop blijkt te gaan, of misschien uiteindelijk die 90-120 minuten wachttijd niet waard blijkt te zijn (niet dat er veel attracties in Disneyland tegenvallen).

Om frustraties en verspilde tijd te vermijden, dit lijstje met de leukste en beste attracties in Disneyland die niet overkop gaan.
Ik beperk me in deze blogpost tot het eigenlijke Disneyland Park. De Walt Disney Studios, het tweede park van Disneyland Paris, houd ik voor een latere post. Die er ooit vast wel komt…[/vc_column_text][vc_column_text]

Big Thunder Mountain

Centraal in Frontierland, de Disney versie van het Amerikaanse Wilde Westen, ligt Big Thunder Mountain, een houten rollercoaster waar een losgeslagen mijntreintje over een kale berg en doorheen verraderlijke mijngangen raast. Zoals veel in Disneyland zit er een volledig verhaal achter (iets over “te veel en te diep” en een vervloekt stuk goud), maar het is vooral een superfijne, snelle achtbaan die net niet te veel ratelt of naar beneden valt om te traumatiseren.

De attractie is erg populair. Probeer zo vroeg mogelijk of tijdens een parade te gaan. Of maak gebruik van het gratis FastPass-systeem, waardoor je op een specifiek tijdstip de attractie kan doen, zonder ellenlange wachtrij.

Speciale tip van uw nederige reisblogger: doe de attractie ook eens wanneer het donker is. De sfeer is bijna magisch, zeker wanneer op dat moment net het spektakel Disney Illuminations bezig is. Je hebt een geweldig zicht op het vuurwerk, voor zover je het met de snelheid kan zien.

Peter Pan’s Flight

In Fantasyland, het drukste gedeelte van het park, ligt Peter Pan’s Flight. In een gondelschipje dat bovenaan vast hangt, vlieg je samen met Peter Pan, Tinkerbell, Wendy, John en Michael naar Neverland en het avontuur.
De attractie is kort maar oh zo mooi. Je kijkt van boven op alles neer en dat geeft een bijzondere ervaring.

Ook Peter Pan’s Flight is bijzonder populair. Probeer net als bij Big Thunder Mountain te profiteren van de kalmere momenten (’s ochtends vroeg en tijdens de parades). Ook de FastPass is hier mogelijk. Houd er wel rekening mee dat Fantasyland sneller sluit dan de andere delen van het park, ter voorbereiding van het vuurwerk voor de dagelijkse Disney Illuminations-show.

Pirates of the Caribbean

Yo ho, yo ho, a pirate’s life for me! Wat misschien niet iedereen weet is dat de populaire filmreeks met Johnny Depp gebaseerd is op de attractie, en niet omgekeerd.

Pirates of the Caribbean is misschien wel de meest sfeervolle attractie van het park. Het begint al in de weg er naar toe, diep weggedoken tussen de palmbomen in Adventureland. Het is best wel een eindje van de ingang tot het uiteindelijke begin van de attractie. Geleidelijk aan wordt het donkerder, er klinkt gestommel voor en achter je op de houten vloer, er is de geur van water en chloor…

En dan stap je in een boot die je langs een chique (naar Disneyland-normen) restaurant naar de Caraïben van weleer brengt, waar piraten het naar hun zin en voor het zeggen hebben, maar het uiteindelijk toch moeten bekopen met eeuwige verdoemenis.
Er zijn twee “drops”, maar het hoofddoel van de attractie is kijken, en dat doe je, elke keer opnieuw, want je ziet telkens iets nieuws.

In het algemeen vallen de wachtrijen voor Pirates of the Caribbean vrij goed mee (minder dan 30 minuten). Als je ziet dat het meer dan 60 minuten aanschuiven is, kom dan op een ander moment terug.

Phantom Manor

Phantom Manor domineert letterlijk Frontierland. Vanop een heuvel kijkt het grote spookhuis neer op Thunder Mesa, het centrale dorpje van Frontierland.

Ook deze attractie speelt vooral met verhaal, sfeer en muziek. Aan de basis ligt een liefdesverhaal dat – hoe kan het ook anders? – tragisch eindigt, met een spokende bruid tot gevolg.

Misschien niet geschikt voor erg jonge (of bijzonder bange) kinderen, maar het griezelige aspect zit vooral in de kakelende doodskoppen. Het is niet dat je je ineens kapot verschiet door een monster dat van achter je tevoorschijn springt.
Phantom Manor heeft een vrij vlotte doorloop, en de wachttijden vallen hier dan ook meestal goed mee.

© katsuhiro7110

Star Tours: the Adventure Continues

Star Wars is eigendom van Disney (en dat zullen we geweten hebben), dus kan ook een attractie rond dit ruimte-epos niet ontbreken.

Star Tours is een 3D-simulator-vlucht, waarvan de missie uiteraard volledig fout gaat en je langs alle kanten door de ruimte vliegt, met enkele droids en de iconische muziek van John Williams als compagnons.

De attractie ligt wat in een uithoek van het park en wordt meestal niet meteen gevonden door de grote massa. Wachtrijen vallen hierdoor meestal goed mee, al kan dit nu met de zeer recente update misschien wel tegenvallen. C-3PO en andere robots uit de franchise maken het wachten aangenamer.

Buzz Lightyear Laser Blast

In Buzz Lightyear Laser Blast moet je met een laser pistool zoveel mogelijk doelen raken terwijl je met een karretje doorheen de absurde fluowereld van Buzz Lightyear en aartsvijand Zorg gaat. Kinderen vinden het geweldig, vandaar ook de lange wachtrijen (denk aan de tips bij Big Thunder Mountain, ook hier kan je een fast pass nemen).

Ik ben een nul in het schieten met die laser, maar het is wel eens leuk om te doen.

Ben jij al in Disneyland geweest? Wat zijn jouw aanraders?
Laat het hieronder weten :-)![/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/3″][vc_column_text][/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/3″][vc_column_text][/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/3″][vc_column_text][/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row row_type=”row” use_row_as_full_screen_section=”no” type=”grid” angled_section=”no” text_align=”left” background_image_as_pattern=”without_pattern” z_index=””][vc_column][vc_column_text]

Koop je via bovenstaande links, dan krijg ik op het bedrag een kleine commissie. Dit heeft geen enkele invloed op de prijs voor jou als koper, maar steunt mij wat bij het onderhoud van de site :-). Dank je wel![/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text] [/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Total
0
Shares
20 comments
  1. Heel lang geleden toen we nog geen kinderen hadden zijn we er net zn 2en geweest. Zeker 15 jaar geleden. Wil er graag eens met mijn kinderen naartoe, maar ik wacht tot ze iets ouder zijn.

  2. Disney spreekt me enorm aan en staan bovenaan mijn lijstje. Ik wacht nog even tot de kinderen iets groter zijn. De pirates of the caribean wordt de favoriet van mijn oudste, ongetwijfeld

  3. ‘t Is al een tijdje geleden dat ik het park heb gezocht, een jaar of 20 vermoed ik. Hoogtijd om die vage herinneringen terug levendig te maken.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Related Posts