Game of Thrones: de 6 mooiste filmlocaties

Fan van Game of Thrones? Ontdek enkele prachtige filmlocaties in Europa en daarbuiten, die je ook effectief kan bezoeken. Verover jij de IJzeren Troon?
Aït-Ben-Haddou Game of Thrones

Het ondertussen al zevende seizoen van Game of Thrones is van start gegaan en we zullen het geweten hebben. Van de gigantische billboards verleden maand in LA (blogberichten volgen nog ;-)) tot reclame bij ons op de radio en in magazines (soms in combinatie), de hype is een feit.
Ook ik ben benieuwd hoe de machtsstrijd om de IJzeren Troon uiteindelijk zal aflopen. Het schaakbord is gezet… let the games begin!

De productie van Game of Thrones is van in het begin zeer groots opgevat. Het mocht geld kosten. En dat hoor en zie je niet alleen in de casting, muziek (geweldige score van Ramin Djawadi) of de details in de kostuums en andere rekwisieten. Ook naar decor en setting ging (en gaat nog steeds) veel aandacht. Hoofdfilmlocatie zijn de Titanic Studios in Belfast (ze heten echt zo! Ze liggen in de “Titanic Quarter” van de Noord-Ierse stad). Maar daarnaast worden er ook heel wat andere plaatsen in Europa en daarbuiten aangedaan om de diversiteit van de Zeven Koninkrijken in beeld te brengen.

Zoals mijn grootmoeder zaliger vroeger altijd keek naar de Ronde van Frankrijk “voor de landschappen”, zou je dat eigenlijk ook kunnen doen bij Game of Thrones. Wordt het geweld wat te goor, moet je maar even je ogen toeknijpen…

Een kort overzicht van enkele zeer opvallende filmlocaties in Game of Thrones:

Dubrovnik, Kroatië

Als je de stad Dubrovnik ziet, zal je je meteen afvragen welk gebouw je moet inlopen om de IJzeren Troon te vinden. Game of Thrones-fans zullen Dubrovnik herkennen als King’s Landing. De oude stad met haar rode daken en dikke stadsmuren straalt iets tijdloos uit, en het prachtige blauwe water van de Adriatische zee nodigt uit om een duik te nemen en te ontsnappen aan de toorn van de Lannisters.

Dubrovnik – © Ivan Ivankovic

San Anton Palace in Attard, Malta

Het San Anton Paleis stamt uit de 16de eeuw, en is de officiële residentie van de President van Malta. Delen van de tuinen om het Paleis zijn dan ook privé, maar er zijn ook stukken die toegankelijk zijn voor het publiek. Ze zijn erg de moeite waard om te bezoeken. Het authentieke Paleis en de prachtige tuinen zijn voor Game of Thrones gebruikt als delen van de Red Keep, het paleis in King’s Landing. De plek zal je doen terugdenken aan heel wat scènes uit het eerste seizoen.

Alcázar de Sevilla in Sevilla, Spanje

De verhaallijn in Dorne viel misschien niet bij iedereen in de smaak, maar de locaties zagen er in ieder geval prachtig uit! De mooie tuinen en knappe Arabische architectuur met bogen en mozaïeken van Alcázar de Sevilla transporteren je naar de Water Tuinen van Dorne, waar je tussen al het prachtige groen en de oosterse gebouwen in alle ontspanning heerlijk kunt genieten.

Real Alcazar de Sevilla – © Mark & Andrea Busse

Castle Ward, Noord Ierland

Castle Ward is een kasteel dat stamt uit de 18de eeuw met een behoorlijk stuk land er bij. In Game of Thrones doet de plek dienst als Winterfell.  En daar speelt de marketingteam van het kasteel handig op in. Bij een bezoek aan Castle Ward kan je je tooien in middeleeuwse kledij, of hallo zeggen aan de Stark-wolven die ook effectief te zien waren in de serie (misschien delen ze handtekeningen uit of lukt een selfie…). Verder werd in de binnenplaats van het kasteel de boogschietbaan van Winterfell nagemaakt. Altijd al een Stark willen zijn? Veel dichter dan dit kan je niet komen.

Vatnajökull, IJsland

De ruwe en adembenemende landschappen van IJsland figureren als het koude Noorden van Westeros. Vatnajökull, bij de grootste gletsjers van Europa, doet dienst als het land achter de Muur. Het ligt in het tweede grootste nationale park van Europa (ruim 14.000 km²). Omgeven door sneeuw en ijs kan je zo geloven dat hier White Walkers ronddwalen. Winter is coming indeed…

Vatnajökull – © Carsten ten Brink

Aït-Ben-Haddou, Marokko

Hou je het liever warmer? Dan kan je de zonnige steden van Essos opzoeken in Marokko. Aït-Ben-Haddou is een oud fort op een heuvel in de woestijn. Deze indrukwekkend en eeuwenoude stad is beschermd als UNESCO-werelderfgoed. In Game of Thrones heeft Aït-Ben-Haddou een dubbelrol: als Yunkai, één van de steden aan de Slaver’s Bay, en ook als Pentos, één van de Free Cities.

Aït-Ben-Haddou Game of Thrones
Aït-Ben-Haddou- © Xiquinho Silva

Denk jij nog aan specifieke locaties?

Game of Thrones bij Bol.com

Pin dit bericht voor later

Game of thrones filmlocaties

Koop je via bovenstaande links, dan krijg ik op het bedrag een kleine commissie. Dit heeft geen enkele invloed op de prijs voor jou als koper, maar steunt mij wat bij het onderhoud van de site :-). Dank je wel!

Total
0
Shares
Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.